8 között zártak a PTE tollaslabdázói az Európai Egyetemi Játékokon

A III. Európai Egyetemi Játékoknak Zágráb illetve Rijeka adott otthont, ahol közel 6000 sportoló mérte össze tudását, 24 sportágban, 41 ország képviseletében 409 egyetem hallgatója szállt versenybe.

tollas_02.jpg

A PTE válogatott tollaslabdázókból álló csapata (Bogdán Nikolett, Kőrösi Ágnes, Krausz Gergely, Mester József, Szatzker Márton,) július 18-25. között versenyzett Zágrábban az egyetemi játékokon, férfi és női egyéniben sikerült a 8 közé jutni.

Kőrösi Ágnes az elődöntőben magabiztosan, két szettben (21-16, 21-13) győzött német ellenfele, K. Schwadlowski (Univ. of Hamburg) ellen, majd a francia Rosy Pancasari ellen fej-fej mellett haladó, hihetetlenül szoros 3 szettben kapott ki (21-18, 19-21, 25-23), s így nem jutott a négy közé.

tollas03_.jpg

Krausz Gergely bravúros játékkal, két szettben verte a nyolc közé jutásért a francia Vincent Medinát (Univ. of Bordeaux) (21-15, 21-11), a török Ali Kurt ellen viszont nem tudta érvényesíteni a játékát, az első szettet 12-21-el hozta, a másik kettőt azonban 21-17, 21-10 arányban elvesztette, így ő is kiesett.

“Sokkal több ilyen versenyre lenne szükségünk, hogy szokjuk a magasabb tempót.  Bár az Egyetemi Játékok a felkészülési időszakunk közepén volt, mégis megfelelő megmérettetésnek bizonyult, a vártnál erősebb ellenfeleink voltak és hozzátett a fejlődésünkhöz. Reméljük, hogy lesz még lehetőségünk bizonyítani egyetemi versenyeken, például a szeptemberi oroszországi világbajnokságon”

- mondta Krausz Gergely, háromszoros magyar bajnok, válogatott tollaslabdázó a verseny után.

Férfi párosunk (Mester - Krausz), női párosunk (Bogdán - Kőrösi) és vegyes párosunk (Kőrösi - Mester)  is a legjobb 32.  között zárt. A Szatzker - Bogdán összeállítású vegyes párosnak sérülés miatt a verseny elején fel kellett adni a küzdelmet. Csapatban a 17. helyen végzett a PTE a résztvevő 25 egyetem közül.

tollas_04.jpg

A versenyen való részvétel az alábbi szervezetek közreműködésével valósulhatott meg: Pécsi Tudományegyetem, PTE Közhasznú Alapítvány, PTE Sportiroda, PTE EHÖK, Magyar Tollaslabda Szövetség, Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség.

tollas_06.jpg

Kategória: